IMG_0988

Информация

Комплекс “Родопски къщи” е разположен на площ от 5,4 дка. в югозападната част на Чепеларе. Състои се от 20 самостоятелни къщи, стилно и уютно обзаведени.

Къщите са категоризирани – “Къща за гости” – три звезди.

Всяка къща разполaга със:

Собствен двор

Обзаведена кухня

Маса за хранене

Хол с камина

2 или 3 спални със самостоятелен санитарен възел

Голяма веранда с изградено барбекю

За удобство на гостите селището разполага с паркоместа, интернет, кабелна телевизия, рецепция, охрана и СОТ.

Селището се намира до борова гора с екопътеки, подходящи за туризъм през летния сезон. При желание от страна на гостите е договорено доставка на храна по менюто на няколко близки ресторанта.

pc191745
RodopiHouses-pisti2

Ски писти

Карта на новите ски писти, ски ядра и ски лифтове /оцветени със жълто/, който ще бъдат построени в три годишен период.


Забележителности в град Чепеларе и околността

Община Чепеларе се намира в Средните Родопи, в горното течение на река Чая и е част от Смолянска област. Разположен е на 1140 м надморска височина. Площад “Олимпийски” се намира в центъра на Чепеларе, като в самия му център са оформени петте олимпийски кръга.

Войнишкият паметник

в гр. Чепеларе се намира на един хълм в близост до музея на родопския карст. От него се разкрива панорамна гледка към градът. Паметникът е леснодостъпен от всяка точка на градът.

Музеят на Родопския карст

Намира се в Дома на пещерняка и е единственият по рода си на Балканския полуостров. В него са представени богатството и красотата на пещерите в родопския регион, както и пещерни експонати, запазени от зората на човешката история.

Музейна сбирка на ските и ски–спорта

Историята на ските и ски–спорта в Чепеларе е представена в сградата на градското читалище и разказва за етапите в българското производство на ски и сноуборд, както и за развитието на ски – спорта в региона.

Връх Мечи чал (1873 м.н.в.)

Той разполага с близо 20 км. писти с различна трудност, сред които е най-дългата писта за ски алпийски дисциплини в България и специална писта за сноуборд.

Националната астрономическа обсерватория “Рожен”

Разположена е на родопския връх Рожен на 1750м надморска височина и на 14км югоизточно от град Чепеларе. Обсерваторията е една от петте най–големи европейски наблюдателни комплекси.

Природна забележителност Чудните мостове

е един от най–интересните природни феномени в България. Мостовете са изваяни от природата три огромни скални свода, образували се в продължение на хиляди години. Разположени са на 1450м.н.в. на площ от 40 ха средна борова гора.